5 tumindak prasaja kanggo nyuda tilas karbon kita

Kita kabeh ngasilake a tilas karbon miturut kegiyatan sing dikembangake lan gaya urip sing diduweni.

Nanging ana tumindak tartamtu sing bisa ditindakake kanggo nyuda pengaruh ing lingkungan.

5 tumindak saben dina sing mbantu nyuda Tilas CO2 Padha:

  1. Nyetel termostat ing omah utawa kantor kita penting. Kita kudu munggah 2 C ing musim salju lan mudhun 2 C ing mangsa panas. Kanthi iki, kita ngirit 900 kg saben taun CO2.
  2. Kurangi sampah utawa sampah kayata bungkus, bungkus lan bungkus kertas, kaca, botol, lsp. Kita bisa ngirit 500 kg saben taun CO2.
  3. Ngurangi panggunaan mobil 50 km seminggu, nuduhake penghematan saben taun 450 kg kurang saka CO2.
  4. Gunakake mesin cuci utawa mesin cuci klambi mung 2 kali seminggu kanthi beban sing kebak lan ing suhu 40c lan ora ngidini panas simpen 225 kg emisi karbon dioksida.
  5. Ngganti bohlam pijar kanthi konsumsi sing murah bisa ngirit 75 kg.

Yen nindakake tumindak kasebut, kita bisa ngirit 2150 kg CO2 saben taun, mula dadi penting yen kita tikel kanthi ewonan wong, pangurangan CO2 sing bisa dicegah saka atmosfer bakal luwih gedhe .

Penting, saben wong lan kulawarga nganalisa tilas karbon lan golek cara kanggo nyuda minangka cara kolaborasi kanggo nglawan owahan iklim, amarga yen tumindak sing padha ditiru, efek kasebut bakal luwih kuat.

Ora prelu nglarang kabeh perkara utawa ngowahi urip dadi luwih ekologis, kosok baline, tumindak cilik lan sawetara kabiasaan sing luwih sehat sing bisa mbantu.

Yen kabeh duwe usaha sethithik, luwih gampang entuk target sing penting. Iku mung sawetara ide, nanging ana akeh ide liyane sing bisa ditrapake kanggo urip.

SUMBER: www.huelladecarbono.es


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.