5 taun tanpa angin anyar MW ing Catalonia

eolico ParkAngin mandheg luwih suwe umur patang taun ing Catalonia. Wiwit peternakan angin Serra de Vilobí II diresmekake ing wulan Januari 2013, ing wilayah Les Garrigues, ora ana tenaga angin megawatt anyar sing digunakake.

Kajaba iku, proyek angin paling maju kanggo njupuk energi energi angin yaiku sing nyengkuyung Gas Alam Fenosa ing Terra Alta, sing wis suwe banget. Proyek kasebut dianugerahi dening Generalitat ing Oktober 2010; mulane, meh pitung taun, lan proyek kasebut durung umum.

Nanging, yen langkah nggawe energi bersih ing Catalonia tetep dikatutake, mula bakal angel kanggo nggayuh tujuan sing ditemtokake Persetujuan Nasional kanggo Transisi Energi Catalonia. Perjanjian Nasional iki negesake manawa ing taun 2050, 100% energi pungkasan ing Catalonia bakal asale terbarukan lan ing taun 2030 50% listrik bakal saka sumber sing resik.

Ngadhepi prospek sing ora apik (amarga jurang antarane kasunyatan lan sing direncanakake), organisasi bisnis sing ana gandhengane karo energi terbarukan ing Catalonia (APPA, EolicCat, Pimec, Unef ...) wis nguwatirake weker. Kabeh padha ngelingake kaya ngene ora bakal bisa nggayuh tujuan sing disepakati. Amarga kabeh iki, dheweke ngandhani Administrasi Catalan lan kabeh kekuwatan politik supaya kudu nyetujoni rencana konkret kanggo nyepetake implementasi energi terbarukan.

Target sing rumit utawa ora mungkin?

Kahanan saiki ing Catalonia ditondoi dening ketergantungan sumber ing energi nuklir ing skema pembangkit listrik (luwih saka 54% asale saka pembangkit listrik atom, dibandhingake karo 18% saka sumber sing bisa dianyari, miturut data 2015), lan kalebu dikarepake 0,7% saben taun.

Apa kahanane bisa diganti?

Yen target 2030 bisa diraih (target listrik 50% saka sumber sing bisa dianyari), wiwit taun 2019, 300 MW generasi angin anyar lan 300 MW generasi anyar kudu dilayani saben taun. generasi fotovoltaik. In total, 3.600 MW angin lan 3.700 fotovoltaik liyane.

Photovoltaic

Kanthi cara iki, sing bisa dianyari bisa nganti 50% panjaluk (sisane bakal asale gas alam diobong ing tanduran siklus gabungan, fasilitas koogenerasi ing industri lan reaktor nuklir tunggal sing isih aktif).

Geni gas alam

Peraturan anyar

Miturut pangurus EolicCat: kanggo nggayuh tujuan kasebut ing pembaruan, mula kudu ana owah-owahan ing peraturan hukum lan modifikasi peta angin Catalonia (ing endi titik wilayah sing bisa digunakake sumber daya iki ditetepake), saengga wilayah sing saiki ora cocog karo implementasi peternakan angin, dievaluasi maneh kanggo dadi sumber sing resik iki yen bisa.

Peternakan angin Kepulauan Canary

Asosiasi bisnis nambahake manawa sistem saiki kudu diganti kanggo promosi peternakan angin anyar, kanggo milih eksistensi fasilitas luwih saka 10 MW. Kajaba iku, dijaluk ngganti prosedur kasebut, amarga saiki mung bisa promosi liwat lelang nalika Administrasi menehi penghargaan menyang penawar sing paling dhuwur, saliyane kanggo mbukak kemungkinan sing bakal digawe kanthi "promosi gratis".

Tenaga angin

Ora premi

Stop energi angin ing Catalonia wis kedadeyan amarga proyek-proyek anyar wis mandheg dadi bathi nalika Pamrentah ngilangi premi ing taun 2012 dheweke duwe fasilitas energi bersih sing anyar. Asilé yaiku kabeh strategi Generalitat kanggo ngetrapake peternakan angin anyar mandheg banget.

Pamrentah ngrancang nggawe pitung zona pangembangan angin prioritas utama (ZDP) disebarake ing saindhenging Catalonia (769 MW lan investasi 1200 yuta euro), nanging kabeh iku tetep dadi huruf mati.

Ing enem ZPD kasebut, para penawar sing wis sukses wis ngundurake mundur, amarga kondhisi anyar ing sektor kasebut, tanpa remunerasi energi angin ngluwihi rega pasar,  nggawe proyek dheweke ora bisa diowahi. Mula, mung area implementasine Terra Alta sing isih "urip" - ing Vilalba dels Arcs, La Pobla de Massaluca lan Batea, sing nambah nganti 90 MW–, dianugerahi Angin Alami Gas Alami. Nanging, proyek iki nglumpukake wektu tundha dawa.

Miturut Gas Natural, dheweke ora ngerti apa-apa babagan wektu tundha, amarga dheweke wis ngirim kabeh dokumentasi sing dibutuhake.

Rencana durung kawujud

Renewable nyumbang luwih saka 2015% saka total energi sing digawe ing Catalonia ing 8. Lan kanggo panggunaan listrik, 1.268 MW tenaga angin dipasang; 267.345 MW lan 24 MW tenaga termoelektrik surya, kalebu sumber sing bisa dianyari. Administrasi Catalan ngakoni manawa tingkat kepatuhan karo rencana saiki ing Catalonia (Rencana d'Energia i Canvi Climàtic 2012-20120) "asor banget", sing miturut kasunyatan manawa "persetujuane cocog karo owah-owahan peraturan sing mandegake pangembangan energi terbarukan ing Catalonia lan negara liya ”.

Kerangka hukum sing anyar dibutuhake

Miturut asosiasi energi terbarukan "Luwih saka rencana anyar, sing dibutuhake yaiku kerangka peraturan lan ekonomi sing aja nganti matesi lan matesi kanthi ngenalake energi terbarukan (ana luwih saka 1.000 MW tenaga angin sing diidini lan ora diinstal), lan perjanjian sosial lan wilayah sing ngidini dipasang ing wilayah kasebut ".

"Ing bagean peraturan, Generalitat ngupayakake ngrancang kerangka kerja regulasi anyar sing luwih trampil mbantu ningkatake energi terbarukan. Babagan kesepakatan sosial lan teritorial, Perjanjian Nasional minangka kerangka kerja kanggo miwiti debat lan ngrancang alat kanggo ngrampungake persamaan sing ngira yen instalasi sing diperbaharui mbutuhake pendhudhukan permukaan gedhe ing wilayah-wilayah tartamtu ”.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.