Apa energi terbarukan wis duwe bathi?

rega energi surya lan cahya Masyarakat terus mbantah babagan apa wicaksana yen ora totoan tenogo ing energi terbarukan, teknologi energi nyalip pamrentah setengah jagad lan dheweke arep ngrampungake debat iki dadi babar pisan.

Energi surya, sing dadi luwih murah ing taun kepungkur luwih saka 75%, wis luwih murah tinimbang jinis energi liyane sing diproduksi nganggo batubara, minyak utawa gas.

Iki kabeh apik banget, nanging ora cukup. Yen energi surya pengin dadi pemain global, mesthine kudu luwih nguntungake tinimbang sumber energi jangka pendek liyane: Saiki, wis ana, uga ing luwih saka 50 negara, energi surya minangka energi paling murah kanggo kabeh negara.

Kurnool Ultra Mega Solar Park

Perang energi isih ana 20 taun ngarep

Sanajan biasane ndeleng rega produksi saben jam kilowatt, iku dudu rega sing paling menarik kanggo adopsi saka energi terbarukan. Paling ora, ing konteks kaya saiki sing bisa nganyari maneh ora duwe subsidi kanggo mbayar investasi.

Sistem energi kanthi struktur raksasa ing investasi digawe antisipasi pirang-pirang taun, malah puluhan taun. Kuwi minangka salah sawijining sebab kenapa adopsi pembaruan alon-alon: yen wis dibangun pabrik nuklir, gas, batu bara (utawa jinis liyane), mula ora bisa ditutup nganti pungkasane gunane. Yen wis, biasane nutawa investasi bakal pulih, sing ora bakal kelakon amarga lobi gedhe ing kana.

Kanthi tembung liyane, yen kita pengin sinau kanthi rinci babagan komposisi pasar energi bakal mekar, kita kudu mriksa sepira regane kanggo miwiti saben energi saka awal. Keuntungan jangka pendek lan menengah saka pembangkit listrik minangka kunci ing keputusan pungkasan para pengusaha lan politikus; Utawa, kanthi cara liya, energi sing murah banget kanggo ngasilake lan mbutuhake investasi dhisikan sing dhuwur banget ora bakal digunakake.

Tenaga surya bisa nyaingi sapa wae

Miturut sawetara laporan saka luwih saka siji awak, ing industri energi: «Tenaga surya sing durung langganan wiwit nyopir batubara lan gas alam ing pasar Kajaba iku, proyek surya anyar ing pasar berkembang regane regane kurang saka angin.

Portugal bakal nyuplai patang dina energi terbarukan

Lan, sejatine, ing meh sewidak negara berkembang rega rata-rata instalasi solar sing dibutuhake ngasilake saben megawatt wis mudhun dadi $ 1.650.000, sangisore 1.660.000 biaya energi angin.

Kaya sing bisa dideleng ing grafik sadurunge, evolusi cukup jelas. Iki tegese negara-negara berkembang, sing umume minangka negara sing nambah emisi CO paling gedhe2.

Spanyol ora nyuda emisi CO2

Dheweke nemokake cara kanggo ngasilake listrik kanthi rega sing kompetitif lan kanthi cara sing bisa dianyari.

Rega energi surya vs rega batubara

Taun iki wis mbuktekake balapan energi surya ing kabeh aspek, wiwit evolusi teknologiKanggo lelang perusahaan swasta bersaing kanggo kontrak listrik sing akeh banget, saben wulan digawe rekor tenaga surya sing paling murah.

Paling taun kepungkur dheweke miwiti kontrak kanggo ngasilake listrik kanthi rega $ 64 saben MW / jam saka negara India. Kesepakatan anyar ing wulan Agustus nurunake angka kasebut dadi tokoh sing hebat banget $ 29 megawatt wektu ing Chili. Jumlah kasebut minangka tonggak sejarah babagan biaya listrik, meh 50% luwih murah tinimbang rega sing ditawakake batu bara.

Batu bara

Kanthi laporan kasebut Biaya Energi sing Ditingkatake (Biaya tingkat teknologi Energi sing beda-beda, tanpa subsidi). Ditemokake manawa saben taun, bisa dianyari luwih murah lan sing konvensional luwih larang.

Lan tren biaya yaiku luwih jelas 😀

Cathetan anyar ing Dubai kanthi rega energi termal surya

tks Otoritas Listrik lan Banyu Dubai (Dewa) ngumumake rega tender patang konsor konsol kanggo pangembangan 200 megawatt tahap kaping papat taman surya Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Tawaran paling murah dikirim kanggo proyek energi surya pekat iki 9,45 sen AS (udakara 8.5 sen euro) saben kWh.

Rega iki nuduhake rekor anyar, amarga rega sadurunge 40% luwih dhuwur tinimbang rega paling murah sing ditawakake. Loro tawaran liyane uga menehi rega murah ing 10 euro euro saben kWh.

Tender kanggo fase kaping papat taman surya tanduran termosolar kanthi teknologi menara kalebu panyimpenan energi nganti 12 jam, tegese kompleks iki bakal bisa diterusake nyedhiyakake listrik ing wayah wengi, lan iki minangka tahap pertama pangembangan sing ngrencanakake duwe 1.000 MW energi termal surya kanthi teknologi menara.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.