Pangurangan biaya energi surya sing luar biasa

Spain energi surya

Masyarakat tetep mbantah babagan apa wicaksana yen ora totoan tenogo energi terbarukan (energi surya, angin lan liya-liyane). Teknologi energi nyalip pamrentah setengah jagad lan dheweke arep ngrampungake debat iki dadi babar pisan.

Salah sawijining masalah utawa alangan gedhe sing ana sawetara energi terbarukan yaiku biaya investasi dhisikan sing akeh. Nanging, miturut laporan anyar saka GTM Research, rega instalasi energi surya bakal terus mudhun nganti 27% ing taun 2022. Iran ngeculake rega rata-rata 4,4% kanthi rata-rata dadi 27%.

Harga energi surya mudhun

Laporan kasebut nggawe ramalan babagan rega sistem fotovoltaik surya. Ing kono, tren terus bisa diamati sing nyumbang kanggo penurunan rega proyek solar. Rega kasebut ora mung bakal diturunake rega amarga rega rega modul mudhun. nanging uga investor, pengikut, lan biaya tenaga kerja sing luwih murah.

Kabeh wilayah sing bisa milih energi sing bisa dianyari bakal entuk bathi saka rega kasebut. Rega rekor paling anyar saiki saka India, ing endi sistem lelang negara kasebut wis diproduksi kanthi stabil lan ngasilake tawaran sing kompetitif. Iki nyebabake rega luwih murah lan murah.

Iki minangka warta apik kanggo kabeh wong sing milih energi terbarukan kanggo ngasilake tenaga. Apa iki bakal dadi langkah anyar kanggo berkembang ing transisi energi menyang dominasi sing bisa dianyari?

Iki kabeh apik banget, nanging ora cukup. Yen energi surya pengin dadi pemain global, mesthine kudu luwih nguntungake tinimbang sumber energi jangka pendek liyane: Saiki, wis ana, uga ing luwih saka 50 negara, energi surya minangka energi paling murah kanggo kabeh negara.

Kurnool Ultra Mega Solar Park

Perang energi isih ana 20 taun ngarep

Sanajan biasane ndeleng rega produksi saben jam kilowatt, iku dudu rega sing paling menarik kanggo adopsi saka energi terbarukan. Paling ora, ing konteks kaya saiki sing bisa nganyari maneh ora duwe subsidi kanggo mbayar investasi.

Sistem energi kanthi struktur raksasa ing investasi digawe antisipasi pirang-pirang taun, malah puluhan taun. Kuwi minangka salah sawijining sebab kenapa adopsi pembaruan alon-alon: yen wis dibangun pabrik nuklir, gas, batu bara (utawa jinis liyane), mula ora bisa ditutup nganti pungkasane gunane. Yen wis, biasane nutawa investasi bakal pulih, sing ora bakal kelakon amarga lobi gedhe ing kana.

Kanthi tembung liyane, yen kita pengin sinau kanthi rinci babagan komposisi pasar energi bakal mekar, kita kudu mriksa sepira regane kanggo miwiti saben energi saka awal. Keuntungan jangka pendek lan menengah saka pembangkit listrik minangka kunci ing keputusan pungkasan para pengusaha lan politikus; Utawa, kanthi cara liya, energi sing murah banget kanggo ngasilake lan mbutuhake investasi dhisikan sing dhuwur banget ora bakal digunakake.

Tenaga surya bisa nyaingi sapa wae

Miturut sawetara laporan saka luwih saka siji awak, ing industri energi: «Tenaga surya sing durung langganan wiwit nyopir batubara lan gas alam ing pasar Kajaba iku, proyek surya anyar ing pasar berkembang regane regane kurang saka angin.

Portugal bakal nyuplai patang dina energi terbarukan

Lan, sejatine, ing meh sewidak negara berkembang rega rata-rata instalasi solar sing dibutuhake ngasilake saben megawatt wis mudhun dadi $ 1.650.000, sangisore 1.660.000 biaya energi angin.

Kaya sing bisa dideleng ing grafik sadurunge, evolusi cukup jelas. Iki tegese negara-negara berkembang, sing umume minangka negara sing nambah emisi CO paling gedhe2.

Spanyol ora nyuda emisi CO2

Dheweke nemokake cara kanggo ngasilake listrik kanthi rega sing kompetitif lan kanthi cara sing bisa dianyari.

Rega energi surya vs rega batubara

Taun iki wis mbuktekake balapan energi surya ing kabeh aspek, wiwit evolusi teknologiKanggo lelang perusahaan swasta bersaing kanggo kontrak listrik sing akeh banget, saben wulan digawe rekor tenaga surya sing paling murah.

Paling taun kepungkur dheweke miwiti kontrak kanggo ngasilake listrik kanthi rega $ 64 saben MW / jam saka negara India. Kesepakatan anyar ing wulan Agustus nurunake angka kasebut dadi tokoh sing hebat banget $ 29 megawatt wektu ing Chili. Jumlah kasebut minangka tonggak sejarah babagan biaya listrik, meh 50% luwih murah tinimbang rega sing ditawakake batu bara.

Batu bara

Kanthi laporan kasebut Biaya Energi sing Ditingkatake (Biaya tingkat teknologi Energi sing beda-beda, tanpa subsidi). Ditemokake manawa saben taun, bisa dianyari luwih murah lan sing konvensional luwih larang.

Lan tren biaya yaiku luwih jelas 😀


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   German ngandika

    Dadi, aku tuku panel lan batere ing 2015 lan saiki aku golek kanthi online lan rega kasebut padha utawa luwih MAHAL. Model, merek, kapasitas sing padha ... Kepiye carane bisa?